Свечано обележен Дан школе у Основној школи „Деспот Стефан Високи“ у Деспотовцу

У среду, 18. октобра 2023. године, у Холу Основне школе „Деспот Стефан Високи“ у Деспотовцу, свечано је обележен Дан школе. Ученици ове образовне установе, од најмлађих до најстаријих, приредили су посебан програм који је укључивао песму, игру и глуму, представљајући своје таленте и вештине пред својим наставницима, родитељима и вршњацима.

Директорка Основне школе „Деспот Стефан Високи“, госпођа Силвана Драгутиновић, нагласила је да је ове године забележен пораст броја ђака првака у односу на претходну годину, што представља велик успех школе. Изразила је оптимизам и истакла да ће школа спроводити нове идеје и планове како би остварила додатне циљеве у образовању.

Након обраћања директорке школе, присутнима се обратио и др. Златко Марјановић, председник општине Деспотовац. Он је упутио срдачне честитке поводом Дана школе и истакао да локална самоуправа брине о својим ђацима, посебно о њиховој безбедности. Такође је најавио низ инфраструктурних пројеката који ће унапредити услове рада и школовања, укључујући реконструкцију и санацију крова на школској хали и постављање фасаде. Марјановић је истакао да су ђаци који путују до школе омогућени бесплатан превоз, док прваци добијају бесплатну школску опрему. Додао је да ће се трудити да ови бенефити остану доступни у наредним годинама, те да ће се максимално потрудити да обезбеди бесплатне уџбенике и унапреди услове школовања.

Обележавање Дана школе у Основној школи „Деспот Стефан Високи“ представља важан тренутак заједнице и образовног система, истичући значај образовања и улагања у будуће генерације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *