Традицонални Сајам пчеларства, пчелињих производа и опреме у Свилајнцу

У центру града, протеклог викенда, одржан је традиционални Сајам пчеларства, пчелињих производа и опреме који је окупио многе посетиоце и љубитеље пчела и њихових производа.

Сајам је свечано отворио председник Удружења пчелара „Ресава“, господин Ђорђе Павлов, заједно са председником Скупштине општине Свилајнац, др Дарком Јевтићем. Церемонија отварања укључивала је и наступ Културно-уметничког друштва „Синђелић“ из Свилајнца, који је додао културну ноту манифестацији.

Овај догађај није привукао само пчеларе из Свилајнца и околине, већ и колекционаре који су на Сајму излагали своје вредне експонате. Удружење пчелара је, у знак захвалности за дугогодишњу сарадњу, добило захвалницу од стране колекционара, што је била посебно лепа геста у оквиру догађаја.

Сајам пчеларства, пчелињих производа и опреме представља не само прилику за размену искустава и продају производа, већ и место где се окупљају заљубљеници у свет пчела. Овај догађај одражава богату традицију пчеларства у овом региону и доприноси јачању заједнице пчелара и промоцији њихових производа. Сви присутни су имали прилику да се упусте у причу о пчелама, њиховој важности за екосистем и чарима пчеларске индустрије.

Овај Сајам је још једном доказао да је пчеларство не само важан део локалне заједнице, већ и драгоцен део културне баштине овог краја. Свилајнац и његова околина настављају да подржавају и промовишу пчеларство, чинећи га значајним сегментом њиховог идентитета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *