Народна банка Србије објава: Стабилан средњи курс динара

Народна банка Србије објавила је најновију информацију о званичном средњем курсу динара у односу на евро и долар. Према саопштењу, сутра ће ступити на снагу нови средњи курс од 117,1756 динара за евро. Ова промена представља само благу флуктуацију у односу на претходни радни дан и задржава динар на стабилном курсу у односу на евро.

На месечном нивоу, динар ће задржати исту вредност у односу на евро, док ће на годишњем нивоу бити јачи за 0,1 одсто. Од почетка ове године, динар је јачи за 0,1 одсто у односу на евро, што указује на дугорочну стабилност курса.

Индикативни курс динара према долару остаје непромењен за данашњи дан, износивши 110,7415 динара за долар. На месечном нивоу, динар је незнатно слабији за 0,7 одсто у односу на долар. Међутим, на годишњем нивоу, динар је јачи за значајних 8,5 одсто, док се на почетку године бележи благи пад вредности динара за 0,5 одсто у односу на долар.

Народна банка Србије континуирано прати и усклађује средњи курс динара како би очувала стабилност валуте и подржала економски раст у земљи. Ова најновија објава указује на општу стабилност динара у односу на обе главне светске валуте, што ће додатно подржати трговинске и финансијске активности у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *