Радионица уметности у Центру за културу Свилајнац, 25. октобра

Музеј наивне и маргиналне уметности при Центру за културу Свилајнац организује изложбу под називом „Емерик Фејеш – Разгледнице из (не)постојећих градова“ на позив Центра за културу Свилајнац. Отварање изложбе почело је 12. октобра у 19 часова у Центру за културу Свилајнац, који се налази на адреси Светог Саве 58. Изложба ће бити отворена до 3. новембра и моћи ће се посетити сваког радног дана од 8 до 20 часова.

Ова изложба је организована у сусрет 120. годишњици од рођења Емерика Фејеша, која се навршава 3. новембра 2024. године. За ову посебну прилику, изложено је двадесет пет дела Емерика Фејеша, као и три дела аутора Јозефине Фејеш и Драгише Буњевачког, која су до сада ретко била излагана. Сва дела која ће бити изложена припадају збирци Музеја наивне и маргиналне уметности, са седиштима у Београду и Јагодини.

Такође, најављено је и стручно вођење изложбом за 25. октобар у 18:00 часова, које ће се одржати у Центру за културу Свилајнац. Изложба „Емерик Фејеш – Разгледнице из (не)постојећих градова“ пружа прилику да се истраже дела овог уметника и његовог окружења, доносећи посебан увид у креативност и културно наслеђе наивне и маргиналне уметности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *