Чишћење дивљих депонија: Општина Свилајнац се бори за здраву и чисту средину

Општина Свилајнац, под вођством председника Предрага Милановића, придаје велику важност решавању проблема дивљих депонија на свом територију. Недавно је председник општине обишао дивљу депонију у селу Дубље, где је најавио свеобухватно чишћење ове локације у наредних десет дана.

Очигледно је да се локална самоуправа Свилајнца озбиљно суочава с проблемом дивљих депонија и посвећена је њиховом решавању. Председник Милановић је изразио одлучност општине да током зиме изради детаљну мапу свих дивљих депонија на свом територију, како би се наредне године издвојила средства у буџету за њихово чишћење.

Дивље депоније представљају озбиљан еколошки и здравствени проблем. Оне нису само естетски непријатне, већ и озбиљно угрожавају околину. Загађују земљиште, воду и ваздух, стварајући потенцијално озбиљне последице по животну средину и људско здравље. Стога је хитно решавање проблема дивљих депонија од суштинског значаја.

Председник Милановић најављује и строжу казнену политику за непрописно одлагање отпада. Комунална милиција ће писати казне за оне који се неодговорно понашају према природи и користе дивље депоније као своје одлагалиште смећа. Ове казне неће бити мале, јер је потребно озбиљно схватити озбиљност овог проблема и предузети кораке ка његовом решењу.

Општина Свилајнац апелује на своје грађане да се понашају одговорно према околини. То укључује не само бацање отпада у одговарајуће контејнере, већ и раздвајање отпада, нарочито пластике, која се треба одлагати у посебне жуте контејнере предвиђене само за ту сврху. За одлагање крупног отпада, грађани се могу обратити КЈП „Морава“ Свилајнац, који ће им омогућити адекватно одлагање отпада на месту предвиђеном за ту сврху.

Решавање проблема дивљих депонија је један од приоритета Општине Свилајнац у наредном периоду. Кроз заједничке напоре грађана, локалне самоуправе и комуналних служби, може се постићи чистија, здравија и лепша средина за све становнике овог региона.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *