Програм „Моја прва плата“ пружа помоћ државе до 34.000 динара младима без радног искуства

Недавно је отворен јавни позив за реализацију програма „Моја прва плата“, пружајући младима између 18 и 30 година широм Србије шансу да стекну вредно радно искуство и финансијску подршку државе. Ова иницијатива има за циљ да подржи младе са средњим и високим образовањем, омогућавајући им да раде девет месеци код различитих послодаваца у приватном или јавном сектору.

Програм „Моја прва плата“ представља помоћ државе која омогућава младима да започну своју радну каријеру и стекну вредно искуство. Ове године, у оквиру програма, млади ће моћи да остваре зараду у износу од 28.000 динара или 34.000 динара месечно, у зависности од њиховог степена образовања.

Пријава за ову врсту помоћи државе младима реализује се у четири фазе:

Прва фаза, од 10. до 31. октобра, намењена је послодавцима који се могу пријавити за учешће у програму путем сајта www.мојапрваплата.гов.рс.

Друга фаза је намењена незапосленим лицима и трајаће од 6. до 24. новембра. Млади са минимум средњим образовањем, као и они који имају радно искуство краће од шест месеци, могу се пријавити за програм на истом сајту.

Трећа фаза програма обухвата избор кандидата од стране послодаваца, што ће се обавити од 27. новембра до 8. децембра.

Четврта фаза подразумева потписивање тројног уговора између Националне службе за запошљавање, послодаваца и изабраних кандидата, при чему ће оспособљавање незапослених почети од 1. јануара до 15. јануара 2024. године.

Овај програм представља значајан корак ка јачању запошљавања младих и пружа финансијску подршку која ће им помоћи да се осамостале и стекну вредно радно искуство.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *