Погодности за борачке породице: 100.000 динара месечно по члану породице

У Србији, породицама палих бораца, ратним војним инвалидима и борцима пружају се значајне финансијске погодности. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Никола Селаковић, недавно је саопштио да ће сваки члан породице палог борца месечно примати 100.000 динара. Овај корак представља знатно побољшање услова за ове породице.

Министар Селаковић је такође најавио свечану доделу више од 130 борачких споменица борцима, ратним војним инвалидима и породицама палих бораца у Бабушници. Такође, компанија „Симпо“ ће пружити посебне погодности носиоцима борачких легитимација на том догађају.

Министар Селаковић је изјавио да ова иницијатива произилази из упорних настојања владе да унапреди услове за борце и њихове породице. Такође је истакао да је број регистрованих бораца порастао за више од 60% у протеклих годину дана, премашивши цифру од 45.000 регистрованих бораца. Ова значајна иницијатива има за циљ пружити подршку и побољшати економске услове за оне који су допринели борби за земљу.

Овим потезом, Србија омогућава породицама палих бораца, ратним војним инвалидима и борцима да остваре значајна примања каква раније нису била доступна. Ово је последица Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, који је иницирао председник Србије Александар Вучић како би унапредио статус ових хероја.

Према овом закону, сваки члан породице палог борца сада ће примати 100.000 динара месечно. Такође, захваљујући економским реформама, поједини ратни војни инвалиди примају месечне износе веће од 360.000 динара.

Министар Селаковић је позвао све борце да се региструју како би остварили ова права. Ова иницијатива враћа достојанство српским борцима и јунацима из деведесетих, пружајући им борачку споменицу као заслужено признање за храброст и посвећеност борби за земљу.

Такође треба напоменути да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања недавно покренуло акцију доделе борачких споменица и најавило посебне погодности за носиоце борачких легитимација. Право на борачку легитимацију је остварило око 20.000 ратних војних инвалида и породица палих бораца, а број регистрованих бораца и даље расте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *