Пријаве за студентске платне картице почињу 13. Новембра – Погодности које очекују све студенте

Председник Србије, Александар Вучић, недавно је открио кључне детаље о новој иницијативи државе која ће пружити значајну подршку свим студентима у земљи. Пријаве за студентске платне картице, које ће бити од помоћи у свакодневном животу студената, почињу од 13. новембра. Ова вест доноси радост и олакшање за 240.000 студената који ће добити своје картице 1. јануара 2024. године.

Шта Очекује Студенте?

Према речима председника Вучића, ове студентске картице доносе бројне бенефите, укључујући:

  1. Попуст на возне Карте (20%): Студенти ће моћи да уживају у значајним попустима приликом путовања возом, што ће олакшати њихово кретање унутар земље.
  2. Попуст на авионске Карте (10%): Путовање авионом такође ће бити повољније, што ће омогућити студентима да истражују и путују широм света по нижим ценама.

Ова иницијатива има за циљ да студентима омогући боље услове живота и приступ различитим погодностима док се посвећују својим обавезама на факултету.

Бесплатне студентске картице и текући рачуни

Осим наведених бенефита, од 1. јануара 2024. године, сви студенти у Србији ће добити бесплатне студентске картице са разним погодностима које ће олакшати њихов свакодневни живот. Додатно, студенти ће добити текуће рачуне у банци „Поштанска штедионица.“

Председник Вучић је на свом инстаграм налогу „buducnostsrbijeav“ објавио да ће ови рачуни бити потпуно бесплатни. Свака студентска картица ће имати јединствени број сваког студента, па ће такође служити и као идентификациона картица.

Маргарета Смиљанић, председник Студентске конференције универзитета Србије „СКОНУС“, додатно је истакла да ће сви студенти који се пријаве за ову картицу добити текући рачун у банци „Поштанска штедионица“. Ово је посебно значајно за студенте приватних универзитета, студенте из Универзитета у Новом Пазару који немају студентски дом, као и студенте на државним факултетима где не постоје студентски центри.

Ова иницијатива пружа студентима широм Србије прилику да уживају у више бенефита и већој финансијској стабилности, а такође се осигурава да сви студенти, без обзира на своју позицију, могу користити ове картице и текуће рачуне. Очекује се да ће ова иницијатива значајно унапредити квалитет живота студената и олакшати њихову свакодневицу. Сви су нестрпљиво очекивали ову вест, а сада се пријаве за студентске платне картице ускоро отварају, чиме се пружа додатна подршка и олакшава пут ка образовању и бољем животу.

Фото: инстаграм / buducnostsrbijeav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *