Изградња канализационе мреже у Свилајнцу: Амбициозан пројекат „Чиста Србија“

Данас је у општини Свилајнац одржан значајан састанак руководства општине са партнерима из Кине и Србије у оквиру пројекта под називом „Чиста Србија“. Овај пројекат има за циљ изградњу канализационе мреже на територији општине Свилајнац и представља највећи инфраструктурни пројекат у историји овог места.

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, истакао је значај овог пројекта и рекао да је прва фаза већ у пуном јеку. Ова фаза обухвата изградњу око 72 километра канализационе мреже и обухвата села Кушиљево, Тропоње, Суботицу и Седларе, а вредност пројекта процењује се на око 30 милиона евра. Милановић је додао да су већ обављени значајни припремни радови и да су са извођачима договорени детаљи како би се пројекат што брже спровео. План је да све четири села буду обухваћена радом у исто време, чиме ће се убрзати реализација овог амбициозног подухвата.

Очекује се и друга фаза пројекта „Чиста Србија“, која је још већа од прве. Она ће обухватити села Грабовац, Црквенац, Дубље, део Свилајнца, као и изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода. Када буде комплетиран, овај пројекат ће омогућити регулисање канализације за око 70% становника општине Свилајнац. Осим што ће унапредити квалитет живота грађана, овај пројекат ће такође допринети заштити животне средине, чинећи Свилајнац чистијим и еколошки одговорнијим местом за живот.

Пројекат „Чиста Србија“ има за циљ унапређење инфраструктуре и заштите животне средине, и представља значајан корак ка бољем квалитету живота грађана општине Свилајнац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *