Свилајнац улази у велики пројекат изградње канализационе мреже

Општина Свилајнац улази у историјски велики пројекат изградње канализационе мреже који ће значајно побољшати животни стандард и инфраструктуру на територији општине. Прва фаза овог импресивног пројекта, која обухвата села Суботицу, Седларе, Тропоње и Кушиљево, започиње 10. новембра ове године.

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, недавно је одржао састанак са председницима Савета месних заједница наведених села, као и са власницима грађевинских машина из Свилајнца који би могли бити ангажовани на овом значајном пројекту. Циљ састанка био је директно комуницирати са извођачима радова и осигурати приоритет за локалне учеснике у пројекту.

„Наша молба извођачима радова, коју су они уважили, била је да првенство код ангажовања машина имају људи са територије општине Свилајнац. Власници камиона и машина у наредне две до три године, колико траје пројекат, имаће могућност да имају сигуран посао на једном овако великом пројекту“, изјавио је Милановић.

Ова прва фаза пројекта, вредна значајних инвестиција, обухвата изградњу канализационе мреже у ненасељеним деловима како би се осигурали оптимални услови за извођење радова. Следеће године, када то временски услови дозволе, радови ће се проширити на насељена села. Планирани радови укључују раскопавање улица, изградњу мреже и прикључака, као и реконструкцију и уређење улица.

„Ово је сигурно највећи пројекат у инфраструктури у историји општине Свилајнац, пре свега по обиму посла. Очекује нас и друга фаза од наредне године која би обухватала села Црквенац, Дубље, Грабовац, део Свилајнца и изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода. Укупна вредност ове фазе ће бити око 70 милиона евра“, додао је Милановић.

Завршетак овог амбициозног пројекта значи да ће око 70% становништва на територији општине Свилајнац имати могућност прикључења на канализациону мрежу, што се поклапа са европским стандардима и обезбеђује бољу животну средину за све становнике овог региона.

Свилајнац се тако придружује бројним општинама у Србији које улажу у инфраструктурне пројекте како би унапредиле квалитет живота својих грађана и осигурале бољу будућност заједнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *