Свилајнац: Обавештење о доспећу пореза на имовину и самодоприноса за четврто тромесечје 2023. године

Општина Свилајнац обавештава пореске обвезнике, како физичка лица која не воде пословне књиге, тако и правна лица која воде пословне књиге, као и обвезнике месечног самодоприноса, да дана 14.11.2023. године доспевају за плаћање обавезе за четврто тромесечје по основу пореза на имовину и самодоприноса за 2023. годину.

Позивају се грађани, предузетници и правна лица да измире доспело дуговање у законском року како би избегли обрачунавање камате прописане чланом 75. Закона о пореском поступку и пореској администрацији.

У циљу олакшања процеса, Општина Свилајнац у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу Републике Србије омогућила је грађанима да у сваком тренутку провере стање пореске обавезе на порталу Јединственог информационог система (хттпс://лпа.гов.рс).

Регистрација нових корисника врши се путем онлине портала, чиме се омогућава једноставна процедура без физичког присуства у просторијама Одељења локалне пореске администрације Општинске управе општине Свилајнац – канцеларија број 3.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *