Научни ужитак за целу породицу: Природњачки Центар Србије у Свилајнцу

Природњачки Центар Србије у Свилајнцу позива вас да се придружите њиховом богатом програму активности 11. и 12. новембра. Не морате бити научник да бисте уживали – овај центар нуди нешто за свакога!

Активности укључују креативне радионице, биоскопске пројекције, водичке туре и интерактивне представе. Без обзира на ваше интересовање, овде ћете пронаћи нешто што ће вам се допасти.

Док обилазите центар, можете уживати у изложби „Биодиверзитет Србије“ која вас упознаје с разноликим животињама које насељавају Србију. Једна од занимљивих врста која ће вас фасцинирати је јелен лопатар.

Одрасли јелен лопатар може достићи дужину тела од 140–160 цм, висину у раменима од 85–95 цм и тежину од 60–100 кг. Највећи мужјаци могу бити и већи, са дужином тела од чак 190 цм и тежином од 150 кг. Животни век јелена лопатара износи око 12–16 година.

Можда нисте ни знали да ова фасцинантна врста јелена насељава Србију. Природњачки Центар Србије вам пружа прилику да се боље упознате с овим дивним створењима и још много чиме.

Такође, не морате да бринете о лошем времену – програм се одвија унутар музеја, па ће ваша посета бити забавна без обзира на временске услове.

Поведите породицу и пријатеље на ову научну авантуру и проведите квалитетно време са својим најближима у Природњачком Центру Србије у Свилајнцу. Не пропустите ову прилику да (Д)ОЖИВИТЕ НАУКУ на најбољи могући начин!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *