Нова инвестиција: Општина Свилајнац потписала уговор за набавку минибуса уз подршку Министарства за бригу о селу

Општина Свилајнац је данас остварила успешну сарадњу с Министарством за бригу о селу потписивањем Уговора за доделу бесповратних средстава за набавку минибуса намењеног превозу становништва. Уговор су потписали заменик председника општине Свилајнац, Драгана Радевић, и Министарство за бригу о селу.

Овим пројектом Министарство је обезбедило 7 милиона динара, док је општина допринела са додатних 1,6 милиона динара за набавку минибуса. Овај минибус ће се користити за различите потребе грађана, спортских клубова, удружења и свих група које буду имале потребу за превозом.

Заменик председника општине Свилајнац, Драгана Радевић, изразила је своје очекивање да ће процедура бити окончана до краја године, што ће омогућити стицање још једног минибуса за потребе грађана. Такође је истакла дугогодишњу успешну сарадњу између Општине Свилајнац и Министарства за бригу о селу, посебно у контексту оживљавања села.

Општина Свилајнац је реализовала програм за куповину сеоских кућа, мотивишући младе парове да живе на селу. Кроз овај програм, младе породице с децом и млади пољопривредници стекли су куће у различитим селима, укључујући Кушиљево, Црквенац, Гложан, Бресје, итд. Осим тога, у сарадњи са задругама „Свилајнац“ и „Свиламед“, обезбеђена су средства за набавку опреме. Земљорадничка задруга „Свилајнац“ је, између осталог, набавила сушару која се активно користи.

Општина такође организује манифестацију „Михољски сусрети села“ већ неколико година, која доприноси обогатити културни, забавни и спортски живот у руралним подручјима.

Заменик председника општине Драгана Радевић истакла је наду за даљи успех сарадње између Општине и Министарства на бројним пројектима који доприносе унапређењу руралних заједница и квалитета живота становника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *