Ширење гасне мреже – Три нова села укључена у систем

У континуираном напору ка унапређењу енергетске ефикасности и стварању одрживије средине, јуче је успешно завршена изградња гасоводне мреже у селима Бељајка и Војник, док су мештани Миливе већ од прошле недеље у могућности да се прикључе на земни гас за грејање. Следеће село на реду за прикључење на гасоводни систем је Златово.

Овим потезом, укупно петнаест села у општини Деспотовац сада има прилику користити земни гас као извор енергије, а очекује се да ће општинска гасификација бити потпуно завршена у наредне две године. Деспотовац, након Војводине и Београда, постаће једна од првих општина у Србији која је потпуно прешла на земни гас.

Поред позитивног утицаја на чисту животну средину, грејање на земни гас доноси и значајне финансијске бенефиције, смањујући укупне трошкове грејања. Осим тога, стварање оваквог енергетског оквира ствара повољно окружење за локални економски развој и привлачење инвестиција.

Грађани који желе да своја домаћинства прикључе на грејање земним гасом могу се пријавити на број телефона: 035/8234-248. Ово је корак ка одрживијој будућности и удобности за целу заједницу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *