Привредна комора Србије позива послодавце: Укључите се у дуално образовање до 15. јануара 2024

Привредна комора Србије (ПКС) упутила је позив свим заинтересованим послодавцима да се укључе у дуални модел образовања до 15. јануара 2024. године. Од школске године 2024/2025, у понуди за реализацију по дуалном моделу наћи ће се укупно 83 образовна профила из различитих подручја рада, међу којима су и 10 нових, укључујући возача моторних возила, техничара рачунара, електротехничара за електронику на возилима, техничара за администрирање рачунарских мрежа, декоратера зидних површина, техничара електронике и аутоматике, полагача облога, козметичких техничара, механичара грејне и расхладне технике те пољопривредних техничара дигиталних технологија.

Процес пријављивања послодаваца обухвата три једноставна корака путем веб портала ПКС-а (http://portal.dualnoobrazovanje.rs/), укључујући креирање профила компаније, подношење Изјаве о спремности за укључивање у дуално образовање и Захтева за акредитацију. Послодавци требају доставити пратећу документацију за акредитацију најкасније до 15. јануара, електронским путем на мејл: marija.stojanovic@pks.rs или на адресу ПКС-а у Крагујевцу. Све пријаве с потпуном документацијом биће обједињене у Плану потреба привреде који ће ПКС доставити Канцеларији за дуално образовање и Националном оквиру квалификација. Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће Министарство просвете објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, очекивано крајем априла 2024. године.

Све додатне информације и појашњења о процесу укључивања у дуално образовање могу се пронаћи на сајту www.дуалнообразовање.рс или добити путем мејла marija.stojanovic@pks.rs и телефона 034 338 077.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *