Ученици Пољопривредне школе из Рековца освајају Кипар кроз Ерасмус плус програм

Петнаест ученика и ученица Пољопривредно-ветеринарске школе са домом у Рековцу имали су јединствену прилику да, путем Ерасмус плус програма, посете Кипар од 9. до 25. октобра. Током 16 дана, ђаци су имали прилику да истраже кипарске њиве, плантаже, фарме, стакленике и стекну драгоцено искуство о медитеранској пољопривредној производњи.

Ученици, будући пољопривредни и ветеринарски техничари, заједно са својим професорима, имали су прилику да обиђу Национални парк, Ботаничку башту, разне плантаже и фарме, упознајући се са специфичностима и техникама медитеранске пољопривреде.

Професори су истакли значај Ерасмус плус програма за стицање практичних знања и искустава, истичући како су ученици имали прилику да виде различите аспекте пољопривредне производње, укључујући садњу кромпира, узгој цвећа, процес производње хлеба и колача, као и складиштење воћа и поврћа.

Један од ученика истакао је да га је највише фасцинирала Ботаничка башта, где су сазнали више о употреби лековитог биља и биљкама које успевају у специфичној клими Кипра. Такође, истакли су важност система за наводњавање на Кипру, где је мала количина падавина натерала државу да инвестира у велике акумулације воде.

Директор школе, Љубиша Стевановић, изразио је понос што школа учествује у Ерасмус плус програму и најавио планове за будућност. Следеће године, планира се посета Италији, посебно северном делу земље, како би се истражиле сличности у производњи јабука између те земље и регије Рековца.

Ерасмус плус програм пружа јединствене прилике за образовање и развој ученика кроз интернационалне размене и едукативне програме широм Европе. Ученици Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу су, путем ове иницијативе, стекли непроцењиво искуство и проширили своје хоризонте кроз практично учење и упознавање са различитостима у пољопривредној пракси.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *