Градови СрбијеНовости

Унапређење развоја деце кроз додатне програме у предшколској установи „Дечја Радост“ Свилајнац

Предшколска установа „Дечја Радост“ у Свилајнцу, уз подршку Општине Свилајнац, поставља стандарде у области предшколског образовања кроз реализацију додатних специјализованих програма за децу. Ови програми, укључујући хор, школицу енглеског језика и програм „Здрави и Прави“ са професором физичког, пружају додатне активности које не само да доносе радост деци већ и подстичу њихов целокупни развој.

Један од главних циљева ових специјализованих програма јесте допринети и стимулисати свеобухватан развој деце, истовремено обраћајући пажњу на индивидуалне потребе сваког детета. Кроз хор, деца имају прилику да развијају свој музички таленат и осећај за тимски рад. Школица енглеског језика омогућава им рано усвајање језика кроз игру и забаву, док програм „Здрави и Прави“ подстиче физичку активност и здрав начин живота.

Оно што ову иницијативу чини посебном јесте чињеница да су ови програми бесплатни за родитеље, чиме се омогућава приступ свим малишанима без обзира на материјални статус породице. Све ове активности реализују се уз покровитељство Општине Свилајнац, која препознаје важност улагања у образовање и развој најмлађих суграђана.

„Дечја Радост“ не само што пружа простор за игру и учење већ поставља темеље за будући успех деце, подстичући њихову креативност, социјалне вештине и љубав према учењу. Кроз овакве програме, предшколска установа постаје не само место едукације већ и центар заједнице где се негује целокупни развој сваког детета.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *