Градови СрбијеНовости

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ у Свилајнцу прославља 215 година образовања!

Данас, с поносом честитамо Основној школи „Јован Јовановић Змај“ њен велики јубилеј – 215 година посвећености образовању и развоју младих умова. Мало је школа у Србији које могу да се похвале тровековном традицијом, а „Змајева“ школа с правом носи ту титулу.

Прослава овог значајног јубилеја одржана је традиционално, кроз свечану академију у Центру за културу. Ученици и њихови наставници су се побринули да овај дан буде незабораван, припремајући разноврсне програмски садржаје за званице и све присутне.

Јубилеј је био обогаћен присуством специјалних гостију – ученика из истоимене братске школе из Кањиже. Њихов перформанс додатно је оплеменио атмосферу свечаности, пружајући подршку „Змајевом“ школском духу.

Ученици су са својим наставницима оживели школски простор кроз различите уметничке изразе. Хорски наступи, фолклорни плесови, рецитали и емотивне поруке љубави и сарадње били су саставни део програма којим су обележили рођендан своје школе.

Директор школе, наставници и ученици су истакли важност овог јубилеја не само за школу већ и за локалну заједницу. Кроз векове, „Змајева“ школа била је кључни стуб образовања и духовног развоја генерација које су из ње проистекле.

Овај јубилеј представља прилику не само за славље већ и за дубоко размишљање о наслеђу школе, њеним достигнућима и будућим изазовима. Настава и образовање су еволуирали током два и по века, а „Змајева“ школа наставља да прилагођава своје методе како би припремила нове генерације за будућност.

Честитке Основној школи „Јован Јовановић Змај“ на 215 година трајног труда, преданости и образовне изврсности. Нека ова институција настави свој неоспорни допринос заједници и образовању младих генерација.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *