Градови СрбијеЕко свест

Унапређење система за одлагање комуналног отпада: Нови контејнери на 250 локација у сеоским Месним Заједницама

Општина Ћуприја, у сарадњи са компанијом „Пор Вернер и Вебер“, спроводи иницијативу замене контејнера за одлагање комуналног отпада на 250 локација у сеоским Месним заједницама. Овај корак има за циљ побољшање система управљања отпадом, чување животне средине и подизање еколошке свести међу грађанима.

Владимир Васиљевић, члан Привременог органа управе, истиче важност очувања животне средине и позива грађане да буду одговорни у одлагању отпада. „Нови контејнери ће бити распоређени на 250 локација у сеоским Месним заједницама, што ће омогућити лакши и ефикаснији приступ свим грађанима“, наглашава Васиљевић.

У протеклих шест година, општина Ћуприја је заменила укупно 850 контејнера за одлагање комуналног отпада, што указује на посвећеност унапређењу система управљања отпадом. Овај корак има за циљ побољшање визуелног изгледа локалне заједнице, али и пружање ефикаснијег решења за одлагање отпада.

Васиљевић упућује апел грађанима да се придржавају правила одлагања отпада, посебно наглашавајући да се пепео и жар не смеју бацати у контејнере. „Постоје посебна места предвиђена за одлагање кабастог отпада, и молимо грађане да их користе у складу са прописима“, додаје он.

Општина Ћуприја спроводи и едукативне активности како би подигла еколошку свест међу грађанима. Кроз промо видео садржаје и моделе правилног коришћења контејнера, заједно са компанијом „ПВВ“, која је одговорна за одношење смећа у граду, циљ је унапредити културу одлагања отпада.

„Култура одлагања смећа, како комуналног тако и кабастог, учи се од куће. Важно је да свако појединац преузме одговорност за очување животне средине“, наглашава Васиљевић. Он такође упозорава на опасности од бацања жара и врелог пепела у контејнере, посебно сада када је започела грејна сезона, те апелује на грађане да буду одговорни и штите животну средину.

Замена контејнера за одлагање комуналног отпада представља корак ка стварању чистије и здравије локалне заједнице, али и подсећа на важност заједничког доприноса очувању животне средине.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *