Градови СрбијеЗдрављеНовости

Унапређење лабораторијске дијагностике: Нови биохемијски анализатор у Дому здравља Ћуприја

Служба за лабораторијску дијагностику Дома здравља Ћуприја уводи најсавременији биохемијски анализатор, обезбеђен захваљујући подршци Министарства правде. Овај корак, који обухвата и набавку сувог стерилизатора, означава значајан напредак у пружању дијагностичких услуга. Др Ивана Милутиновић, специјалист клиничке биохемије и помоћница директора за медицинска питања, истиче да је нови апарат био преко потребан за унапређење квалитета и квантитета здравствених услуга.

Финансијска подршка Министарства Правде:
Средства у износу од 2.706.240,00 динара обезбеђена су из Министарства правде како би се омогућила куповина биохемијског анализатора и сувог стерилизатора. Ово улагање омогућава здравственим професионалцима да користе најсавременију опрему која значајно унапређује дијагностичке капацитете.

Најсавременији биохемијски анализатор:
Нови биохемијски анализатор, описан као један од најскупљих и најбољих у лабораторији, омогућава извођење импресивних 330 анализа за један сат, уз минималну потрошњу реагенаса. Ово повећава ефикасност лабораторијских процедура, чинећи их бржим и економичнијим. Др Милутиновић наглашава да је претходни апарат стар више од седам година и да је његова замена била неопходна.

Планиране Набавке:
Лабораторија Дома здравља Ћуприја није стала само на набавци биохемијског анализатора. Током претходне две године, већ су унапређени хематолошки бројач, електролитни анализатор и коагулометар. Др Милутиновић најављује да се у најскорије време планира набавка савременог хематолошког бројача и нових уређаја за анализу урина, који ће омогућити истовремено обављање физичког и хемијског прегледа урина. Ове инвестиције доприносе заокруживању целокупног обима посла који служба лабораторије обавља.


Увођење најсавременијег биохемијског анализатора у Дому здравља Ћуприја представља корак ка унапређењу дијагностичких услуга и потврђује посвећеност пружању врхунске здравствене неге. Ова инвестиција омогућава прецизније и брже анализе крви, чиме се подиже стандард здравствене заштите у локалној заједници.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *