Градови СрбијеЕко свестНовостиСело

ЕКО-ДАН у Моравацем: Запослени и основци засадили 150 стабала за очување животне средине

У оквиру инспиративне волонтерске акције „ЕКО-ДАН“, компанија Моравацем и локални основци из Параћина придружили су се заједничким снагама како би засадили 150 стабала унутар фабричког круга.

Запослени у компанији Моравацем, у сарадњи с ученицима основних школа „Бранко Радичевић“ из Поповца и „Радоје Домановић“ из Параћина, посветили су се очувању животне средине кроз ову хвалевредну акцију. На програму су била различита дрвенаста врста, укључујући кугличасти јасен, платане, багреме, јаворе, и липе.

Сваки учесник је имао привилегију да обележи дрво које је посадио плочицом с урезаним именом и презименом, стварајући тако свој „зељени рај“ које ће расти и пружати благодети будућим генерацијама.

Акцију су подржали и представници Општине Параћин, укључујући Славицу Јовановић, председницу Скупштине општине, Небојшу Ратковића и Аљошу Глигоријевића, представнике Регионалног иновационог стартап центра, као и Милицу Савић, в.д. директорку ЈП Пословни центар, заједно са својим колегама.

У званичним обраћањима, генерални директор Моравацема, Раде Бучевац, и в.д. директорка ЈП Предузећа Пословни центар, Милица Савић, најавили су договорену пословну сарадњу између ове две компаније. Кроз ову сарадњу, свако домаћинство у Поповцу имаће прилику за бесплатно чишћење димњака по позиву, а целокупну акцију финансираће Моравацем.

Завршетак успешне зелене волонтерске акције „ЕКО-ДАН“ обележен је доделом плакета сваком учеснику, а тренуци су овековечени заједничком фотографијом, сведочећи о посвећености локалне заједнице очувању природе и стварању здравијег окружења за све.

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *