Градови СрбијеНовости

Почела исплата једнократне новчане помоћи од 10.000 динара за кориснике социјалне заштите

Данас је озваничен почетак исплате једнократне новчане помоћи у износу од 10.000 динара корисницима права из области социјалне заштите. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштило је да ће ову помоћ примити сви корисници права из области социјалне заштите који су стекли то право до 24. новембра.

Ова иницијатива има за циљ пружање подршке онима који се суочавају с економским изазовима, посебно током актуелних тешкоћа које је изазвала глобална пандемија.

Ко има право на исплату:
Исплата ће обухватити носиоце права који су остварили право на новчану социјалну помоћ. Ово такође укључује чланове породице носиоца права. Додатно, корисници који су остварили право на додатак за помоћ и негу другог лица, као и посебну новчану накнаду, такође ће бити обухваћени овом једнократном новчаном помоћи.

Важно напоменути:
Исплата је започела данас, пружајући тренутну финансијску олакшицу корисницима социјалне заштите. Ова иницијатива је део ширег ангажмана државе да пружи подршку онима који се налазе у тешкоћама, осигуравајући да сви корисници права на социјалну заштиту добију додатну подршку током изазовних времена.

Министарство је подвукло важност правовремене исплате и нагласило своју посвећеност бризи о социјално угроженим слојевима становништва.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *