Градови СрбијеНовостиСело

Деспотовац: Председник општине и локална иницијатива помажу унапређењу живота у ромском насељу Велики Поповић

Данас је председник Привременог органа општине Деспотовац, др Златко Марјановић, заједно са сарадницима, укључујући кандидаткињу за народну посланицу, Биљану Пејић, директорку Центра за социјални рад, Данијелу Лукић, и представнике Црвеног крста Деспотовац, посетио ромско насеље у Великом Поповићу. Циљ посете био је упознавање са стварним изазовима и потребама ромске заједнице, као и разговор са мештанима о могућим решењима за унапређење њихових животних услова.

Током посете, представници локалне самоуправе су разговарали са Ромима, ослушкивали њихове потребе и изазове са којима се суочавају свакодневно. Кроз дијалог са локалним становништвом, створена је платформа за заједничко планирање иницијатива које ће побољшати живот у ромском насељу.

Др Златко Марјановић истакао је да Општина Деспотовац озбиљно приступа решавању проблема у ромском насељу и да ће предузети конкретне кораке како би се побољшали животни услови Рома. Планира се ангажовање Општине у низу иницијатива које обухватају инфраструктурна побољшања, пружање социјалних услуга и подстицање образовања унутар ромске заједнице.

Ова посета представља корак ка изградњи сарадње између локалне самоуправе и ромске заједнице, показујући да Општина Деспотовац жели да обезбеди једнаке могућности и побољша квалитет живота свих својих грађана.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *