Градови СрбијеНовостиСело

Јесење активности Задружног савеза Шумадије и Поморавља: Успешна представљања у Опарићу, Крагујевцу и Тополи

Регионални Задружни савез Шумадије и Поморавља, један од најактивнијих у Србији, успешно се представио на неколико важних манифестација у протекла два месеца. Учествујући на 19. Шумадијском Сајму пољопривреде у Крагујевцу, другим „Михољским сусретима села“ у Опарићу, 60. Опленачкој берби у Тополи, као и локалним догађајима у Рековцу и Свилајнцу, савез је промовисао своје активности и производе.

Штандови су били богати производима пољопривредних задруга и ученичких задруга, а посебно је истакнута подршка локалне самоуправе градова Јагодина, Рековац и Свилајнац у развоју задругарства. Савез је основао преко 70 задруга и активан је у промоцији задругарства и сарадњи с другим регионима. Током манифестација, организоване су трибине о задругарству као модерном облику предузетништва, уз позитивне примере из праксе.

Учествујући у овим догађајима, Задружни савез Шумадије и Поморавља доприноси промоцији задругарства и подржава развој руралних заједница, истовремено снажно подржан од стране локалних власти.

Фото: Задружни савез Шумадије и Поморавља

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *