Градови СрбијеНовостиСело

Општина Деспотовац улагањем у културу: Модернизација Центра за културу и реконструкција читаонице у Плажану

Општина Деспотовац, посвећена развоју културних садржаја, остварила је значајан корак према унапређењу културних простора. У склопу пројекта подржаног средствима Министарства културе на конкурсу „Градови у фокусу 2023“, данас је постављен најмодернији систем за грејање, хлађење и вентилацију у Центру за културу у Деспотовцу.

Овај систем, трећи такав у Србији, инсталиран је на тераси Центра за културу, пружајући оптималне услове за рад у позоришној сали и сценском простору. Општина Деспотовац препознала је важност унапређења инфраструктуре културних институција, чиме се ствара амбијент који подржава уметничке изразе и пружа посетиоцима угодно искуство.

Председник Привременог органа општине Деспотовац, др Златко Марјановић, лично је присуствовао постављању овог система, истичући важност инвестиција у културну инфраструктуру као кључног фактора развоја локалне заједнице.

Након посете Центру за културу, председник Марјановић упутио се у Плажане, где је састао се са председником Месне заједнице, Жељком Радосављевићем. Током обиласка, посебна пажња посвећена је реконструкцији читаонице која се налази у оквиру Дома културе. Ови радови део су целокупне иницијативе за унапређење културних простора широм општине.

Модернизација Центра за културу у Деспотовцу не само да пружа боље услове за културне догађаје већ и ствара основу за развој уметничке сцене у локалној заједници. Реконструкција читаонице у Плажану додатно доприноси стварању инспиративног окружења за љубитеље књиге и едукативних садржаја.

Ове инвестиције представљају снажан корак према остваривању визије Општине Деспотовац као центра културних дешавања, подстичући стваралаштво, културну разноликост и заједништво међу грађанима.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *