Градови СрбијеНовостиТуризам

Ресавска пећина добитник награде за посебан допринос развоју привреде региона

Деспотовац – Јавно предузеће Ресавска пећина, један од бисера туристичке понуде општине Деспотовац, поносно је примило награду за посебан допринос развоју привреде региона. Ово признање доделила је Регионална привредна комора Шумадијског и Поморавског округа на свечаности одржаној у Крагујевцу 6. децембра 2023. године.

Ресавска пећина, смештена у срцу планине Бељанице, једна је од најпознатијих пећина у Србији и представља драгуљ природне лепоте која привлачи посетиоце из земље и иностранства. Ова награда представља признање за континуирани труд и посвећеност у очувању и промоцији природних и културних вредности региона.

У 2023. години, Ресавска пећина је остварила значајан број посетилаца, са чак 60.000 туриста који су имали прилику да истраже ово чудо подземног света. Осим Ресавске пећине, хидрокомплекс Лисине такође је привукао пажњу, доприносећи укупном туристичком доживљају у општини Деспотовац. Укупно 50.000 туриста посетило је хидрокомплекс Лисине током године.

Награда за посебан допринос развоју привреде региона само је једно од признања које потврђује успех и значај Ресавске пећине у туристичкој индустрији. Ова манифестација наглашава важност туризма за локални економски развој, истичући допринос Ресавске пећине стварању позитивних ефеката на привреду и углед општине Деспотовац.

Јавно предузеће Ресавска пећина и даље ће наставити са радом на очувању и унапређењу туристичке понуде, пружајући посетиоцима незаборавна искуства у истраживању природних лепота и богате културне баштине региона.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *