Градови СрбијеНовости

Обука младих за ненасилну комуникацију и мирно решавање сукоба одржана у Техничкој школи Деспотовац

Недавно је у Техничкој школи Деспотовац, у оквиру „Каравана толеранције“, одржана значајна обука младих под називом „Научимо жирафећи језик“. Иницијативу су заједно реализовали Удружење грађана „Свет речи“ и Техничка школа Деспотовац, а обука је окупила ученике из десет средњих школа из седам општина.

Ненасилна комуникација за јачање толеранције

Циљ овог пројекта јесте подизање свести ученика о важности толеранције, разумевања, једнакости и поштовања различитости. Кроз обуку, млади су имали прилику да науче технике ненасилне комуникације и мирног решавања сукоба, што ће им помоћи у изградњи позитивних односа са вршњацима, али и у ширем друштвеном контексту.

Обука под називом „Научимо жирафећи језик“ посебно је фокусирана на мотивисање младих да постану активни промотери људских права и недискриминације у својим срединама. Кроз креативне активности, ученици ће бити подстакнути да пренесу стечено знање и вештине у своје заједнице, чиме ће допринети стварању толерантнијег друштва.

Борба против насиља – Фокус на младићима који врше насиље

Пројекат се бави и веома важним проблемом насиља међу младима. Фокусира се на младе који врше насиље, с обзиром на то да су често и сами жртве. Ова обука има за циљ промену њихових ставова према насиљу, а након завршене обуке, млади ће бити укључени и у рад школских тимова посвећених превенцији насиља.

Обука је окупила ученике из 10 средњих школа из 7 општина, што додатно наглашава значај и ширину пројекта „Караван толеранције“.Кроз овакве иницијативе, општина Деспотовац активно доприноси стварању безбеднијег и толерантнијег окружења за младе.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *