Градови СрбијеНовости

Омладински клуб и иницијатива за савет младих: Деспотовац у акцији

Јуче у Деспотовцу, канцеларија за младе је пружила младима прилику да развијају корисне вештине и доприносе заједници кроз Омладински клуб. Посвећена промовисању активизма и партиципације, ова канцеларија недавно је покренула иницијативу за формирање Савета за младе у општини, чиме се ствара простор за изражавање потреба и идеја младих.

Омладински клуб Деспотовац: Место за стицање вештина

Омладински клуб Деспотовац представља оазу где млади могу стицати корисне вештине кроз разноврсне активности. Овде се организују едукативне радионице, дружења и догађаји који подстичу креативност и лични развој младих. Клуб је постао централно место где се окупљају млади ентузијасти жељни учења и доприноса локалној заједници.

Иницијатива за савет младих: Партиципативни процес у акцији

Јуче је Канцеларија за младе Деспотовац поднела иницијативу за формирање савета за младе у општини. Ова иницијатива прошла је кроз партиципативни процес који је укључивао едукативне активности, истраживање ставова и потреба младих, као и спровођење уличних акција.

У оквиру партиципативних радионица, млади су стицали знања о активизму и процесима доношења одлука. Спроведено истраживање ставова младих у општини идентификовало је кључне потребе и приоритете, док су уличне акције резултирале прикупљањем скоро 70 потписа подршке за формирање савета младих.

Важност активног учешћа младих у заједници

Ова иницијатива наглашава важност активног учешћа младих у процесима доношења одлука у локалној заједници. Кроз формирање Савета за младе, жели се осигурати да млади имају значајну улогу у креирању политика и програма који их директно утичу.

Општина Деспотовац, подржавајући ову иницијативу, још једном показује посвећеност разумевању и уважавању мишљења и жеља младих, чиме унапређује локалну заједницу за садашње и будуће генерације. Пројекат је финансиран од стране Министарства туризма и омладине Републике Србије.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *