Градови СрбијеНовости

Пољопривредно-ветеринарска школа „Свилајнац“ унапређује сарадњу кроз Ерасмус Плус пројекат

У склопу Ерасмус плус програма Европске уније, чланови Тима за пројекте Пољопривредно-ветеринарске школе са домом „Свилајнац“ имали су прилику да посете Измир, Турску, где су учествовали у радном састанку са партнерима на пројекту под називом „Озелени игру: Одржива решења за спорт и транспорт“.

Директор школе, Дејан Милуновић, управник дома Миљан Златановић и васпитач Стефан Лазаревић, чланови тима пројекта, у периоду од 02. до 05. децембра, размењивали су идеје и договарали кључне кораке за успешну реализацију пројекта који има за циљ унапређење аспеката зелене енергије и хране.

Школа је део овог међународног пројекта који окупља образовне институције и организације из Француске, Италије, Турске, Румуније и Македоније. Фокус пројекта је подстицање одрживости у спорту и транспорту, као и развој зелене енергије. Кроз размену искустава и сарадњу, циљ је допринети широј инклузивности, конкурентности и одрживости у области образовања и рада са младима.

Директор Дејан Милуновић нагласио је значај оваквих пројеката за јачање међународне сарадње, побољшање квалитета образовања и ширење хоризонта за ученике. Он истиче да ови пројекти не само што пружају додатна знања и вештине ученицима већ им омогућавају да бесплатно посете различите европске дестинације, обогаћујући њихово искуство и промовишући међународну размену.

Прва мобилност младих планирана је у априлу, када ће ученици партнерских школа имати прилику да посете Пољопривредно-ветеринарску школу са домом „Свилајнац“, упознају се са локалном културом и учествују у радионицама пројекта. Ова иницијатива има за циљ не само унапређивање едукације већ и промовисање међународне сарадње и разумевања међу младима.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *