Градови Србије

Бесплатна ауто-седишта за најмлађе: Акција унапређења безбедности деце у саобраћају у Ражњу

У склопу континуираних напора за побољшање безбедности најмлађих у саобраћају, Општина Ражањ је данас организовала акцију доделе бесплатних ауто-седишта родитељима деце рођене ове године на подручју општине. Манифестација је одржана у скупштинској сали општине Ражањ, а присуствовали су родитељи, представници локалне самоуправе, Полицијске станице Ражањ и Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

У оквиру ове акције, Општина Ражањ је обезбедила 30 бесплатних ауто-седишта у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја. Ова иницијатива има за циљ унапређење безбедности деце на путевима и подизање свести родитеља о важности правилног коришћења ауто-седишта.

Ивана Здравковић, начелница општинске управе, истакла је важност ове акције и нагласила да ниједно дете неће бити занемарено у овом програму. Такође је напоменула да, иако је присутан тренд смањења броја деце у мањим срединама, општина Ражањ се труди да обезбеди довољан број ауто-седишта за све малишане.

Приликом доделе ауто-седишта, представници Агенције за безбедност саобраћаја одржали су предавање о значају коришћења седишта за децу, правилном постављању и употреби. Ово предавање пружило је родитељима корисне информације како би смањили ризик од повреда деце у саобраћају.

Следећа подела бесплатних ауто-седишта планирана је за наредну годину, настављајући напоре општине Ражањ у очувању безбедности најмлађих у саобраћају.

Овај текст је подржан од стране Општине Ражањ

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *