Градови СрбијеНовости

Ученици Пољопривредно-ветеринарске школе „Свилајнац“ посетили промоцију књига Горана Петровића

У среду, 13. децембра 2023. године, у Центру за културу Свилајнац, ученици литерарне секције Пољопривредно-ветеринарске школе са домом имали су јединствену прилику да присуствују промоцији књига чувеног књижевника Горана Петровића.

У пратњи васпитача Стефана Лазаревића, ученици су у оквиру овог посебног догађаја имали прилику да се сусретну са Петровићем, аутором бројних дела, а посебно су се фокусирали на његове најновије романе – „Папир“ и „Иконостас“.

Роман „Папир“ је недавно награђен престижном наградом „Београдски победник“ за најбољи роман у 2022. години, док је „Иконостас“ добитник награде „Бескрајни плави круг“ књижевне награде Матице српске. Ова промоција пружила је ученицима јединствену прилику да чују Петровићеве приче о стварању ових дела и уђу дубље у свет књижевности.

Током сусрета, Петровић је поделио своје искуство писања, истакавши: „Прве белешке за ове романе настале су пре двадесет година. Писање је трајало, јер се роман ширио, као вода. У једном тренутку мислите да га држите под контролом, а затим почне да вам клизи кроз прсте. Ипак, прича увек на крају пронађе свој пут. Ове књиге се могу читати у било ком редоследу који читалац жели, али заједно пружају нове димензије.“

Посета промоцији књига представља важан корак у образовању и културном развоју ученика литерарне секције. Ово искуство омогућава им да развијају љубав према књижевности, истражују креативност и стваралаштво, те стичу дубље разумевање књижевног света.

Овај сусрет са Гораном Петровићем представља инспиративан тренутак за младе таленте Пољопривредно-ветеринарске школе „Свилајнац“, отварајући врата света речи и имагинације.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *