Градови СрбијеНовости

Агенција за безбедност саобраћаја одржала едукацију и поделила ауто-седишта у Ражњу и Врачару

У настојању да повећа безбедност деце у саобраћају, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије недавно је спровела едукацију о правилној употреби дечијих ауто-седишта. Током овог догађаја, 30 ауто-седишта су већ додељена најмлађим становницима Ражња, док су 125 ауто-седишта пронашла своје кориснике међу малишанима Врачара.

В.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја, Бранко Стаматовић, нагласио је важност ове иницијативе и захвалио Градској општини Врачар и њеном председнику, академику проф. др Милану А. Недељковићу, на дугогодишњој подршци.

„Агенција за безбедност саобраћаја организује поделу ауто-седишта током целе године, а користимо те сусрете да разговарамо са родитељима. Управо у разговору са њима учимо их како и на који начин децу треба безбедно возити у аутомобилу, како правилно поставити ауто-седиште и дете у то седиште“, изјавио је Стаматовић.

Учесници су имали прилику да добију корисне савете о безбедном учешћу у саобраћају, а кроз демонстрацију на моделима седишта и детета, практично су увидели правилан начин коришћења дечијих ауто-седишта.

Ова активност Агенције за безбедност саобраћаја има значајан допринос унапређењу безбедности деце у саобраћају. Кроз едукацију и дистрибуцију ауто-седишта, ова агенција доприноси остварењу циља Визије 0 страдале деце у саобраћају.

Фото: ФБ/Aгенција за БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА 

Овај текст је подржан од стране Општине Ражањ

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *