Градови СрбијеНовости

Наставници Факултета ветеринарске медицине у посети Пољопривредно-ветеринарској школи „Свилајнац“: Размена идеја и јачање стручне сарадње

У четвртак, 14. децембра 2023. године, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ била је домаћин угледним гостима из Београда – професорима Факултета ветеринарске медицине. Продекан за наставу, професор Јаков Нишавић, доценти Марко Ристанић и Тијана Ледина, посетили су школу како би разговарали о јачању сарадње између ове две институције.

Посебну радост свима присутнима донела је посета бившег ученика наше школе, Стефана Јелисића. Стефан, који је прошао кроз наше редове, тренутно је докторант на Катедри за патологију на Факултету ветеринарске медицине. Његова посвећеност и успех представљају изузетан пример како се труд и образовање могу претворити у успешну каријеру.

Састанак професора Факултета ветеринарске медицине с наставницима ветеринарског актива наше школе имао је за циљ унапређење стручне сарадње. Разговарало се о могућностима јачања струке кроз писање приручника од стране професора Факултета ветеринарске медицине намењених нашим ученицима, као и изради наставних средстава које би подржала њихово образовање.

Након састанка, одржана је презентација о процесу уписа на факултет, а професори су представили рад факултета и катедри. Ученици су показали велико интересовање и постављали су бројна питања, изражавајући жељу да сазнају више о ветеринарској медицини и могућностима које им се пружају на овом факултету.

На крају дружења, гости су посетили ветеринарску амбуланту и школску економију. Професори су имали прилику да се упознају с радом школе из прве руке. Сви присутни били су испуњени позитивним утисцима након посете, а професори Факултета ветеринарске медицине изразили су жељу да се слични сусрети чешће организују у циљу едукације како наставника, тако и ученика. Ова посета представља важан корак ка изградњи снажних веза између образовних институција и доприноси развоју стручности ученика Пољопривредно-ветеринарске школе „Свилајнац“.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *