Градови СрбијеЕко свестНовостиТуризам

Општина Свилајнац успела да добије средства за изградњу еколошког парка – Пројекат „Еко-експо“ постаје стварност

У изузетном успеху Општине Свилајнац, председник општине, Предраг Милановић, објавио је данас да су добијена средства за нови и амбициозан пројекат – изградњу европског еколошког парка, познатог као „Еко-експо“. Овај научно-туристички комплекс представља значајан корак ка едукацији и развоју туризма у Свилајнцу.

Предвиђено је да се радови на изградњи Еко-експо парка започну следеће године, с очекиваним завршетком 2027. године. Милановић је нагласио да ће овај футуристички пројекат бити од великог значаја за заједницу, нудећи едукативне изложбе, велике тематске паркове и разнолике додатне садржаје. Планира се да овај еколошки парк буде кључни ресурс у области едукације и очувања животне средине, као и да значајно допринесе туристичкој атрактивности Свилајнца.

Ова иницијатива не би била могућа без значајне подршке Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, с којим је Општина Свилајнац успешно сарађивала како би обезбедила средства за прву фазу пројекта. Милановић је истакао да ће овај еколошки парк бити изузетно важан за локалну заједницу, пружајући нове развојне перспективе и јачајући улогу Свилајнца као туристичке дестинације.

Пројекат „Еко-експо“ представља још један корак Општине Свилајнац ка одрживом развоју и промоцији еколошке свести, чинећи ову локалну заједницу лидером у области очувања животне средине и туризма.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *