Градови СрбијеЕко свестТуризам

Општина Ражањ – Пример еколошке одговорности и туристичке сарадње

Туристичка организација општине Ражањ истиче се као пример добре праксе у области екологије, привлачећи пажњу кроз низ активности које промовишу очување животне средине. Септембра месеца, Општина Ражањ је угостила учеснике пројекта „Деца за Еко-Мерошину“ из Мерошине, који су препознали Ражањ као модел најчишће општине у Србији.

У склопу обиласка, учесници су имали прилику посетити Рециклажни центар, где су их домаћини упознали са процесима сортирања отпада, припреме за рециклажу и компостирања. Након радног дела, обишли су центар Ражња, градски парк, споменик палим борцима НОБ-а, цркву Св. пророка Илије и манастир Свети Роман, најстарију светињу на територији општине.

Општинска сала Ражња била је домаћин презентације о црепуљарству, традиционалној вештини која је препознатљива за ову општину. Овај део програма додатно је истакао културно наслеђе и локалне специфичности.

Пројекат „Деца за Еко-Мерошину“, спроведен од стране Удружења „Здравље и Благостање“ из Мерошине, имао је за циљ подизање свести, одговорности и проактивности деце у области екологије. Кроз интерактивно учење, деца су била укључена у решавање еколошких проблема, доприносећи одрживом развоју заштите животне средине у општини Мерошина.

Представници општине Ражањ су, новембра месеца, присуствовали завршном догађају пројекта – Свечаној академији у општини Мерошина, где су им указане посебне почасти. Ова врста сарадње и узајамног поштовања доприноси промоцији туристичких потенцијала и повећава свест о важности очувања природе.

Овај текст је подржан од стране Општине Ражањ

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *