Градови СрбијеНовости

Општина Деспотовац укључена у остваривање родне равноправности: Пројекат „Кључни кораци“ у фокусу

У петак, 22. децембра 2023. године, одржана је конференција за медије у Малој сали зграде општинске управе општине Деспотовац, поводом успешне реализације пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности у општини Деспотовац“. На конференцији је присутнима говорила Гордана Јаблановић, чланица Савета за родну равноправност општине Деспотовац.

Пројекат, који је остварен у сарадњи са УН ВОМЕН организацијом, подржан је средствима Европске уније, а у склопу конкурса Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије. Циљ пројекта је успостављање, развијање и континуирана имплементација родне равноправности у свим сегментима рада и живота, како у јавном, тако и у цивилном сектору општине Деспотовац.

До сада су спроведене три кључне активности у оквиру пројекта:

  1. Израда Локалног акционог плана за родну равноправност за период од 2023. до 2026. године.
  2. Едукативни тренинг на тему Економског оснаживања жена у руралним подручјима.
  3. Презентација резултата пројекта и одрживости истог током конференције за медије.

У плану су додатне активности, укључујући едукацију жена о женском предузетништву, као и сарадњу са цивилним сектором у циљу подизања свести о важности имплементације политике родне равноправности у свим сегментима једне заједнице. Пројекат „Кључни кораци“ представља значајан корак ка остваривању родне равноправности у општини Деспотовац.

Овај текст је подржан од стране Општине Деспотовац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *