Градови СрбијеНовости

Успешно завршена реконструкција млекаре у Пољопривредно-ветеринарској школи „Свилајнац“

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ наставља с низом значајних пројеката реконструкције и модернизације како би унапредила услове рада и обезбедила врхунски образовни амбијент. Последњи у низу пројеката, финансиран из сопствених средстава, обухватио је успешну реконструкцију школске млекаре.

У оквиру овог пројекта, измузиште-млекара је потпуно реконструисана. Зидови су обложени висококвалитетним панелима, док су подови сада прекривени модерним плочицама, чиме су не само побољшани естетски аспекти већ су и испуњени највиши хигијенски стандарди. Нова столарија и инсталације доприносе ефикаснијем и модернијем раду. Имплементиран је и нови систем за мужу – млековод, омогућавајући мужу три грла истовремено уз поштовање свих хигијенских мера.

Директор школе, Дејан Милуновић, наглашава да ће школа наставити с улагањем у унапређење образовања како би подигла квалитет и услове практичне наставе. Додаје да је циљ не само пружити добро образовање ученицима већ и оспособити их за примену знања у пракси. Школа се посвећује сталном усавршавању и прилагођавању образовног процеса, те ради на томе да буде центар иновација и развоја.

Пољопривредно-ветеринарска школа „Свилајнац“ не само да обликује будуће стручњаке у области пољопривредне производње, ветеринарске струке и прераде хране, већ и континуирано ради на унапређењу својих образовних капацитета. Пројекти реконструкције и модернизације су део дугорочне стратегије школе како би се обезбедило савремено и квалитетно образовање у складу с актуелним стандардима и потребама тржишта.

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *