Градови СрбијеДомаћи производиНовости

Шарени Трг и топла атмосфера: Новогодишњи и Божићни базар у Деспотовцу

Деспотовац је дочекао празничну сезону у сјајном расположењу отварањем традиционалног новогодишњег и Божићног Базара на Тргу деспота Стефана Лазаревића. Манифестација је кренула 28. децембра и трајала ће све до 5. јануара, пружајући локалним произвођачима прилику да представе своје рукотворине и производе суграђанима.

Хуманитарна нота базара

Један од штандова на базару привукао је посебну пажњу. Млади ентузијасти из основне школе су се активно укључили у акцију сакупљања средстава за шаховске табле. Мара Милановић, једна од учесница, истакла је да је више од 100 ученика показало интересовање за шах и да су желели да обезбеде неопходну опрему за све заљубљенике у ову игру.

Разноврсна понуда локалних произвођача

Базар је окупио десет локалних произвођача који су представили своје уникатне производе. Посетиоци су имали прилику да бирају између разноврсних рукотворина, украса за Нову годину, колача, чајева и других домаћих производа. Сви излагачи су допринели шаренилу трга и стварању празничне атмосфере.

Организатори и подршка локалне заједнице

Организацију овогодишњег базара поново је преузело Јавно предузеће Ресавска пећина, а подршку су пружили и бројни посетиоци који су уживали у празничној атмосфери. Овај догађај је не само прилика за куповину оригиналних поклона и уживање у локалним производима, већ и леп начин да заједница покаже своју подршку малим предузетницима и креативним снагама у општини Деспотовац.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *