Градови СрбијеНовостиСело

Апел за одговорно понашање током грејне сезоне: Заштита од пожара грађевинских објеката

Горан Радосављевић, командант Ватрогасно-спасилачког батаљона у Јагодини, упутио је апел грађанима у вези са пожарима на грађевинским објектима и правилима понашања током грејне сезоне. Овај апел има за циљ подизање свести о важности превентивних мера како би се смањила опасност од пожара и очувала безбедност грађана.

Најчешћи узроци пожара током грејне сезоне су неисправни или неочишћени димњаци, непажња приликом ложења пећи на чврста горива, остављање укључених грејалица без надзора, преоптерећење електроинсталација и неисправни електрични уређаји. Радосављевић наглашава да су ови инциденти углавном резултат људског немара и непажње.

У апелу се истиче важност одговорног понашања према себи, породици и комшијама током грејне сезоне. Грађани су позвани на редовно одржавање и проверу свих система грејања, као и на поштовање правила безбедности приликом коришћења електричних уређаја.

Уколико дође до пожара или уколико приметите ватру у неком грађевинском објекту, командант Радосављевић истиче важност хитног позива броја 193. Припадници ватрогасно-спасилачких јединица су обучени да правовремено реагују и притекну у помоћ, чиме се минимизира ризик и штета.

Овај апел представља подсећање на заједничку одговорност за безбедност у локалној заједници, позивајући грађане на солидарност и пажљиво понашање како би се сачували животи и имовина током зимске сезоне.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *