Градови СрбијеНовостиСело

Фондација Новакa Ђоковићa отворила јубиларни 50. вртић у Великом Поповићу

Новак Ђоковић Фондација отворила нови вртић у Великом Поповићу са идеалним условима за раст и развој најмлађих и тиме наставила мисију помоћи деци и вртићима широм наше земље.

У селу Велики Поповић, у општини Деспотовац, адаптиран је, реконструисан и опремљен јубиларни педесети вртић, који је Новак Ђоковић Фондација отворила од почетка свог оснивања. Реновирани вртић „Лептирић“ који ради при Предшколској установи „Рада Миљковић“ простире се на површини од 118 м2, има једну радну собу и капацитет да прими 50 нових предшколаца.

Укупна вредност пројекта износи 9.550.000 динара, од чега је Фондација, заједно са партнерима, издвојила 6.500.000. Свечаном отварању новог објекта су присуствовали национална директорка Фондације Маја Кремић, директорка предшколске установе Верица Стојковић, председник општине Деспотовац Никола Николић, заменик председника општине Деспотовац Ненад Јовановић, као и партнери на пројекту.

„Поносни смо на то што је, у години када прослављамо велике јубилеје, наш први вртић који смо данас представили у Великом Поповићу постао 50.  који је Новак Ђоковић Фондација у 15 година свог постојања отворила у Србији. Повод реализације нашег првог пројекта у општини Деспотовац не може бити лепши, и сигурни смо да ћемо и овде и широм наше земље са још више посвећености и мотива наставити са реконструкцијом, адаптацијом и опремањем установа од кључне важности за лепо и безбрижно детињство наших најмлађих. За реализацију овог пројекта нас је посебно инспирисала анегдота по којој су васпитачи, родитељи и деца – обучени у костиме штрумфова – удружили снаге и заједно офарбали до тада неугледну ограду вртића. Надамо се да ћемо што пре имати прилике да поново ујединимо нашу креативну енергију, посвећеност и љубав према деци, за добробит свих људи овог краја и овако лепим поводом,“ казала је Маја Кремић, национална директорка Новак Ђоковић Фондације. 

Отварањем вртића „Лептирић“, Новак Ђоковић Фондација се додатно приближила још једном златном јубилеју – 50.000 деце којима је Фондација обезбедила помоћ и подршку током 15 година њеног рада.

Foto: Printscreen Facebook

Општина Деспотовац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *