Градови СрбијеНовости

Јагодина: Предавања у црквама

Предавања у црквама на различите теме, које су повезане са религијом и православљем, биће одржана у парохијским домовима јагодинских цркава. Организатор је Архијеријско намесништво Беличко, а трибине ће бити одржане са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Јована.

Предавање на тему „Има ли исповести без покајања?“ биће одржано у парохијском дому Нове цркве у Јагодини 18. фебруара у 18 сати. Предавач ће бити протојереј-ставрофор проф. др Милош М. Весин, парох чикашки.

Трибина на тему „Значај поста у превенцији и лечењу хроничних поремећаја и болести“ биће одржана у парохијском дому Старе цркве 10. марта у 18 сати. Предаваћ ће бити проф. др Весна Димитријевић Срећковић.

У Цркви Свете Петке на тему тему „Живот и истина – сусрет човека и Бога“ говориће О. Александар Јовановић, парох Цркве Вазнесења Господњег у Жаркову. Предавање је заказано за 24. март у 18 сати.

О значају спорта у животу православних хришћана говориће бивши фудбалер Душан Дуле Савић. Предавање ће бити одржано у парохијском дому Нове цркве 7. априла у 19 сати.

Photo: Screenshot / Z.Gligorijević

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *