Градови СрбијеНовости

Јагодина: У сусрет фестивалу ,,Дани комедије“

Традиционални фестивал смеха „Дани комедије“, који ће у Јагодини бити одржан од 20. до 27. марта, имаће богат пратећи програм.

Пратећи програм отвориће представа Градског позоришта Јагодина „Не играј на Енглезе“ у режији Петра Митића. Представа је заказана за четвртак, 16. март, од 20 сати у Културном центру Јагодина. Промоција књиге о Мири Бањац биће одржана у недељу, 19. марта, у Факултету педагошких наука у 18.00 часова. На промоцији ће говорити ауторка Татјана Њежић и глумица Мира Бањац.

Изложба „Сва лица Мире Бањац“, коју ће приредити Музеј позоришне уметности Војводине, биће отворена у понедељак, 20. марта, у Галерији Културног центра. Почетак у 19 сати.

Промоција часописа „ЛУДУС“ предвиђена је за среду, 22. март, у Галерији Културног центра у 19 часова. Глумци Градског позоришта Јагодина поново ће наступити у петак, 24. марта у 10 сати. Овог пута одиграће дечију предсатву у режији Петра Митића. Округли сто „За какву смо данас комедију спремни?“ биће одржан у Факултету педагошких наука од 10 до 14.00 часова. Модератори су редитељ Небојша Брадић и позоришни критичар и театролог Александар Милосављевић. Ауторска монодрама Сандре Силађев „ДЕЈТ“ на репертоару Културног центра биће у 22.30.

Промоција издања Стеријиног позорја из Новог Сада и часописа за позоришну уметност „СЦЕНА“ биће одржана у суботу, 25. марта, у Културном центру Јагодина у 19 сати. Говориће Миодраг Радоњић, директор Стеријиног позорја, и Милош Латиновић, главни и одговорни уредник часописа „СЦЕНА“.

Последњег дана пратећег програма, у недељу, 26. марта, предвиђен је музички програм. У Галерији Културног центра Јагодина у 19 сати наступиће „Маестро акустик“.

Photo: Screenshot Novosti / Z.Gligorijević

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *