Градови СрбијеНовости

Концерт поводом седам деценија рада Друштва за културу ,,Каблови“ – Jагодина

Концерт поводом седам деценија рада Друштва за културу ,,Каблови“.

Јубилеј је, према речима Владице Дуциће, секретара Друштва за културу “Каблови” у Јагодини, веома значајан не само за њихово Друштво, већ и за културу града и традицију српског народа. Зато, нема куће у Јагодини из које неко није био члан “Каблова”.

Импозантна цифра. У неком животу и раду, 70 година је стварно велики број. Толико радимо на задовољство чланова, града и оних којима приказујемо културу и традицију нашег народа. Најпоноснији смо на нашу децу, која су изузетно добра. Многе генерације су израсле у добре људе и чланове заједнице – оценио је Дуцић.

Сала је била испуњена до последњег места, а публика је била у прилици да ужива у извођењу песме “Ово је Србија”, девет игара карактеристичних за различите крајеве наше земље, попут игара из Југославије, околине Белице, Ниша, Црне Траве, Биначке Мораве, западне Србије, Шумадије, Лесковца и Кобишнице, али и у наступу Стефана Дугалића, који је свирао на фрули и саксофону.

Иначе, Друштво за културу “Каблови”, које је основано 14. новембра 1952. године, данас има 180 чланова, који раде у три секције: фолклорну са четири ансамбла, музичку и ликовну.

PHOTO: SCREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *