Градови СрбијеНовостиСело

НСЗ расписала јавне конкурсе за 2022. годину

Национална служба за запошљавање (НСЗ) Србије је данас саопштила да је расписала 12 јавних позива/конкурса, путем којих ће кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима бити укључено 20.165 незапослених лица, од којих 2.285 особа са инвалидитетом.


За ове намене опредељено је 6,55 милијарди динара, стоји је у саопштењу.


Као и претходних година, истакнуто је, тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама лица у које спадају: млади до 30 година старости, старији од 50 година, особе без завршеног средњег образовања, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и лица у статусу вишка запослених.


Већина јавних позива/конкурса ће бити отворена до 30. новембра, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар.


Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 31. марта, а рок за подношење захтева потенцијалних извођача јавних радова истиче 15. марта.


Захтеви за учешће у мерама се подносе надлежним организационим јединицама НСЗ, према месту рада лица или седишту послодавца, а непосредно, путем поште или електронским путем.
Све информације за учешће у мерама активне политике запошљавања, неопходна подршка, подношење захтева према актуелним јавним позивима ће бити доступне на сајту www. nsz.gov.rs, као и путем званичне странице на друштвеној мрежи  LinkedIn.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *