Градови СрбијеНовости

Општина Свилајнац запошљава комуналне милиционере: Конкурс отворен до 1. децембра

Општина Свилајнац расписала је јавни конкурс за избор кандидата за закључивање уговора о стручном оспособљавању за обављање послова комуналног милиционара.

PHOTO: SCREENSHOT

Рок за подношење пријаве је 1. децембар. Право да конкуришу имају пунолетни држављани Републике Србије, који нису правноснажно осуђивани на безусловну казну затвора у трајању од најмање 6 месеци, да им раније није престао радни однос у државном органу, органу територијалне аутономије и органу јединице локалне самоуправе због теже повреде дужности из радног односа.

Услови за пријаву кандидата су: кандидати треба да су психофизички способни за обављање послова комуналне милиције, да не постоје безбедносне сметње за обављање послова комуналних милиционара, да имају стечено најмање средње образовање у четворогодишњем трајању и најмање једну годину радног искуства у струци и да су незапослени.

Уговор о стручном оспособљавању за обављање послова комуналног милиционара биће закључен са седморо кандидата, а трошкове обуке сносиће Општинска управа општине Свилајнац. По завршетку обуке, кандидати ће проћи проверу стручне оспособљености, након чега ће добити сертификат о оствареном успеху кандидата за комуналног милиционара. Кандидат који је успешно завршио програм стручног оспособљавања и добио сертификат полагаће испит за комуналног милиционара. Они који га успешно положе, имаће права да учествују на јавном конкурсу за попуњавање извршилачког радног места комуналног милиционара.

Разговори са кандидатима биће обављени у просторијама Општинске управе општине Свилајнац. Кандидати ће о датуму и времену провере знања и вештина бити накнадно обавештени.

Општина Свилајнац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *