Градови СрбијеНовости

Параћин: Јагодинска награда књижевнику из Параћина

Признање „Душан Срезојевић“ Књижевни клуб „Ђура Јакшић“ у Јагодини доделио Ђорђу Петковићу, књижевнику из Параћина.

Оно се додељује за свеобухватан, оригиналан и значајан допринос савременој српској књижевности, а састоји се од уникатне повеље, која је рад секетара КК „Ђура Јакшић“ Тонија С. Стојановића и новчаног износа који је дар Скупштине града Јагодине.

-Признања значе млађима, али сви смо ми помало сујетни и волимо да нам неко каже бар неку лепу реч, а камоли да нам да признање које носи име једног од тих пратећих песника српске модерне. Сигурно је да је та награда отишла у многе значајније руке и за много значајнија дела него што су моја, али ја сам се трудио да оставим неки траг иза мене – рекао је Петковић.

Професорка Снежана Бихлер, председница КК „Ђура Јакшић“ и чланица трочланог жирија, оценила је да награда отишла у праве руке.

-Одлучили смо да Петковића наградимо за свеобухватно стваралашво, јер то својим животним делом и радом заслужио. Не постоји ниједна културно-уметничка организација где Ђорђе Петковић није дао себе. Пише сонет од сонета, а објавио је преко 12 збирки песама. И даље ствара – додала је Бихлер.

Photo: Screenshot / KK ,,Đura Jakšić“

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *