Градови СрбијеНовостиСело

Послодавци из Поморавског округа добили субвенције за отварање нових радних места

Национална служба за запошљавање је одобрила субвенције за 40 послодаваца са територије Поморавског округа. Они ће упослити 54 незапослена лица, од којих је 10 особа са инвалидитетом. Субвенције које ће добити послодавци су од 200 до 300 хиљада динaра, зависно од степена развоја општине и категорије лица које се запошљава.

– Захваљујући мерама НЗС, незапослена лица, лица са инвалидитетом и лица из категорије теже запошљивих добила су прилику да се први пут запосле – рекао је генерални директор НСЗ Зоран Мартиновић.

–Драго ми је што послодавци прате наше јавне позиве и користе субвенције НСЗ. То је сигуран пут до смањења броја незапослених и повећања броја послодаваца – додао је Зоран Мартиновић:

Светлана Митровић, директорка филијале НСЗ у Јагодини је задовољна  сарадњом са послодавцима и њиховом заинтересованошћу да се укључе у јавне позиве и програме НСЗ. Према њеним речима, ово је значајна финансијска подршка послодавцима и велики успех НЗС зато што ће посао добити лица која су старија од 50 година, лица која су дуже од 12 месеци незапослена или особе са инвалидитетом. Аналитички подаци говоре да више од 50% послодаваца задржи раднике које су запослили преко овог програма.

Послодавци кажу су задовољни добијеним средствима и наглашавају предности овакве врсте субвенционисања.

Фото: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *