Градови СрбијеНовости

У Ћуприји никад већа улагања у спорт: Издваја се 23 милиона динара

Општина Ћуприја потписала је уговоре са представницима клубова и спортских удружења о реализацији 27 пројеката. Ова локална самоуправа ће за њихов рад ове године издвојити 22.898.300 динара. Пре је у развој спорта из локалне „касе“ издвојен 21.300.000 динара.

– Сваке године у спорт улажемо 10 одсто више него претходне године. Овогодишња сума за стимулисање рада спортских клубова и организовање манифестација највећа је до сада – изјавио је председник општине Ћуприја Јовица Антић.

Слика може припадати 8 особа, људи стоје, људи седе и у затвореном

Заменик председника општине Ћуприја Владимир Васиљевић је додао да ретко која општина из године у годину повећава буџет за спорт и подсетио да је пре 7 година буџет за те сврхе био је око 6 милиона динара.

– Апелујем да се спортски клубови још више окрену деци и омладини. Подсетио бих и да недавно усвојена нова стратегија спорта од 2022. до 2024. године, па би сва спортска удружења требало да упознају са овим стратешким документом, који даје смернице за сваки сектор у систему спорта у нашој општини – казао је Васиљевић.

Слика може припадати 1 особа и у затвореном

Извор фотографија: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *