Градови СрбијеНовости

У ПАРАЋИНУ НАСТАВАК ШАХОВСКОГ ФЕСТИВАЛА: У току два затворена турнира

Након првог дела Зимског шаховског фестивала у Параћину у комплексу Базена „Престиж“, од понедељка, 24. јануара, почео је други део који се игра у Хотелу „Орбис“.

Тренутно се играју два затворена турнира – интермајсторски турнир, који се због већег интересовања шахиста игра по швајцарском уместо кружном систему, док је други турнир фидемајсторски –  по кружном систему са десет играча.

Слика може припадати једна или више особа, људи седе и сто

На интермајсторском турниру наступа четрнаест такмичара који се боре за освајање норме за одличје интернационалног мајстора, док се на фидемајсторском турниру игра за освајање рејтинг поена.

Од 31. јануара до 6. фебруара ће се одржати још два турнира, интермајсторски са десет играча и још један фидемајсторски турнир, чиме се Зимски шаховски фестивал завршава.

Квалитетно такмичење гарантује учешће четворице  играча по позиву, велемајстора Драгана Костића и Златка Илинчића и два интернационална мајстора, Дејана Бранковића  и Ивана Средојевића.  Задатак ових врсних зналаца древне игре је да отежају освајање норми осталим такмичарима.

Извор фотографија: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *