Градови СрбијеНовости

Запослени у СМП донирали храну штићеницама дома у Светој Петки

Група хуманих људи из Неготина је, у сарадњи са овдашњим Колом српских сестара и Црквеном општином, организовала прикупљање помоћи за штићенице манастира у славу Свете Петке Изворске код Параћина.

У акцију су се укључиле и локалне самоуправе из Неготина, Кладова и Мајданпека, чланови мото-клуба „Фри рајдер 17“ из Прахова, на десетине појединаца, али и готово стотину привредника и трговаца из три поменуте општине.

Неготинци, Кладовљани и Мајданпечани су показали да имају велико срце, па смо успели да прикупимо неопходне потрепштине за 90 штићеница са сметњама у развоју о којима у параћинском селу Извор брине десет монахиња из манастира. Захваљујући донацијама, камион од пет тона смо напунили конзервираном храном, зејтином, брашном, шећером, воћем, поврћем, гардеробом, пеленама за одрасле, средствима за хигијену… – каже Саша Михајловић која је, уз Данила Петровића и Ивана Ристића, иницијатор ове хуманитарне акције.

И, племенити људи из Неготина су – заједно са представницама Кола српских сестара, протојерејом-ставрофором Ранком Јовићем, јерејом Марјаном Керчуљем и праховским бајкерима – на Светог Луку штићеницама и монахињама уручили прикупљену помоћ.

А Дом у којем посвећенице манастира подигнутог у славу Свете Петке још од давне 1946. брину о немоћнима заслужује још већу пажњу. Јер, монахиње су са штићеницама непрекидно и, мада је готово половина њих непокретна, ниједна жена нема декубит…

Бар накратко, успели смо да им вратимо осмех. Пренели смо им и поздраве из Неготинске Крајине, да знају како нису саме у својој борби и обећали да нећемо стати на овоме. Чврсто верујемо у то да би читава Србија требало да нам се прикључи – закључује Саша Михајловић.

PHOTO; SCREENSHOT/NOVOSTI

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *